Diensten

De stichting Welmoede biedt verschillende diensten aan vrijwilligers;

Mobiele app

Vrijwilligers kunnen gebruik maken van een (gratis) speciaal ontwikkelde app. Met deze app is de vrijwilliger in staat snel en gemakkelijk een overzicht te krijgen in de financiën van een cliënt. Geen urenlang uitzoekwerk meer en alle gegevens direct beschikbaar.
Op basis van de verkregen informatie kan de vrijwilliger meteen, samen met de cliënt, een budgetbeheerplan maken. Behalve inzicht en advies, is het voor de vrijwilliger ook mogelijk mee te kijken met de cliënt om direct te adviseren in geval bestedingen niet in de pas lopen met de afgesproken budgetten.

De stichting Welmoede draagt zorg voor training van de vrijwilligers en ondersteunt hen bij de begeleiding van de cliënten.

Kennis

Door de bomen het bos nog kunnen zien? Er zijn in Nederland veel subsidies, toeslagen en andere bronnen waar cliënten vaak geen gebruik van maken om de eenvoudige reden dat het onbekend is en de procedures soms niet overzichtelijk. De stichting Welmoede biedt onbeperkt kennis en ondersteuning op het gebied van wet- en regelgeving en deelt de kennis en ervaring van alle vrijwilligers. We bieden een duidelijk overzicht van de mogelijkheden en zorgen altijd dat de vrijwilliger de meest actuele kennis beschikbaar heeft. Dit doen we om op persoonlijk vlak cliënten nog beter te kunnen helpen.